Logo no.boatexistence.com

Skal jeg blindbake butterdeig til en pai?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg blindbake butterdeig til en pai?
Skal jeg blindbake butterdeig til en pai?

Video: Skal jeg blindbake butterdeig til en pai?

Video: Skal jeg blindbake butterdeig til en pai?
Video: Слоистые вертуты с двумя начинками за 40 минут. 2024, Mars
Anonim

I mange tilfeller ja, du bør blindbake butterdeig for å unngå en bløt bunn … Dette er spesielt nyttig i bakverk som brukes som pai, eller har flere lag kombinert. Fuktigheten i et fyll vil nesten alltid hindre deigen i å heve, og du vil få en myk, ujevn steking.

Forbaker du butterdeig til pai?

For- (eller blindbaking) av butterdeig kan bidra til å holde deigen flassende når den brukes som paibunn. … Forvarm ovnen til 450 F og stek i 15 minutter. Deretter fyller du den forhåndsbakte skorpen med ditt valg, og fullfør stekingen etter behov for fyllet.

Hvordan forhindrer du at butterdeig blir bløt på en pai?

La eventuelt fyll avkjøles helt før du legger det i konditorformen. For å forhindre at et vått fyll gjør bakverksbunnen bløt, forvarm et stekebrett og stek paien på som – den ekstra varmen stivner deigen raskere.

Hvor lenge skal du blindbake butterdeig?

Kled terteformen med bakepapir og fyll med keramiske bakebønner eller tørkede belgfrukter. Stek i ca. 15 minutter eller til deigen er fast, fjern deretter bønnene og stek i ca. 5 minutter til, til de er gyldenbrune og kjeks.

Hvordan blindbaker du en butterdeigspai?

Kled bunnen og sidene av en ukokt konditorform med bakepapir som ikke kleber. Fyll med ris, tørkede bønner eller bakevekter av metall eller keramikk. (Dette forhindrer at deigbunnen hever seg under steking.) Legg på et stekebrett og stek i en ovn forvarmet til 220C i 8-10 minutter

Anbefalt: