Logo no.boatexistence.com

Hvorfor brennende følelse i magen under graviditet?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor brennende følelse i magen under graviditet?
Hvorfor brennende følelse i magen under graviditet?

Video: Hvorfor brennende følelse i magen under graviditet?

Video: Hvorfor brennende følelse i magen under graviditet?
Video: Ein Überblick über Dysautonomie auf Deutsch 2024, Kan
Anonim

Heartburn er vanlig under graviditet. Graviditetshormoner kan få klaffen ved inngangen til magen til å slappe av slik at den ikke lukker seg som den skal. Dette lar surt mageinnhold bevege seg opp i spiserøret, en tilstand kjent som gastroøsofageal refluks (GER), eller acid reflux.

Hvorfor føler jeg en brennende følelse i magen mens jeg er gravid?

Årsaker til fordøyelsesbesvær under svangerskapet

Symptomer på fordøyelsesbesvær kommer når syren i magen irriterer mageslimhinnen eller spiserøret. Dette forårsaker smerte og en brennende følelse. Når du er gravid, er det mer sannsynlig at du får fordøyelsesbesvær på grunn av: hormonforandringer

Hva kan jeg ta for brennende mage mens jeg er gravid?

For lindring av halsbrann er reseptfrie syrenøytraliserende midler (som Tums, Mylanta, Rolaids og Maalox) alle ansett som trygge medisiner å bruke under graviditet. Som alltid, rådfør deg med leverandøren din om eventuelle medisiner du tar - selv om de anses som trygge. (Dette gjelder spesielt for høyrisikosvangerskap.)

Er en brennende følelse norm alt under graviditet?

Dette kan forårsake en ubehagelig brennende følelse. Det kan skje hvem som helst, men er mer vanlig i svangerskapet på grunn av hormonet progesteron. Progesteron slapper av musklene i kroppen og påvirker hele fordøyelsessystemet.

Hvorfor er urin rød under graviditet?

Den vanligste årsaken til å tisse blod er en UVI (urinveisinfeksjon), som er mer vanlig under graviditet ettersom fosteret legger til økende trykk på blæren og urinveiene. Dette gjør det lett for bakterier å bli fanget og forårsake en infeksjon.

Anbefalt: