Logo no.boatexistence.com

Hva gjør toluensulfonylklorid med en alkohol?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør toluensulfonylklorid med en alkohol?
Hva gjør toluensulfonylklorid med en alkohol?

Video: Hva gjør toluensulfonylklorid med en alkohol?

Video: Hva gjør toluensulfonylklorid med en alkohol?
Video: TsCl/py -Toluenesulfonyl Chloride and Pyridine - Mechanism - Organic Chemistry 2024, April
Anonim

Tosylklorid (TsCl) blir vanligvis brukt som en aktiverende gruppe for primære alkoholer På grunn av det relativt store volumet og den lavere reaktiviteten til sekundære og tertiære alkoholer, gjør det vanligvis kommer ikke inn i dem, da de er selektive for primæralkoholer i de fleste tilfeller.

Hva gjør P-toluensulfonylklorid?

p-toluensulfonylklorid er reagenset som brukes til å omdanne alkoholer til alkyltosylater.

Hva skjer når alkohol reagerer med TsCl?

TsCl og MsCl: To reagenser som konverterer hydroksylgrupper (OH) til gode utgående grupper. … Behandling av en alkohol med TsCl eller MsCl, vanligvis i nærvær av en svak base som pyridin, resulterer i sulfonatestere(Hensikten med pyridin er å tørke opp eventuell HCl som dannes i løpet av reaksjonen.)

Er tosylklorid en god nukleofil?

Tosylater er gode substrater for substitusjonsreaksjoner , og reagerer med nukleofiler på omtrent samme måte som alkylhalogenider. … -OH reagerer først som en nukleofil, angriper det elektrofile senteret til tosylat, fortrenger et kloridion, Cl-.

Hvordan protonerer du en alkoholiker?

Dehydrering utføres oftest ved å varme opp alkoholen i nærvær av en sterk dehydrerende syre, for eksempel konsentrert svovelsyre. De fleste alkoholdehydrering skjer ved hjelp av mekanismen vist nedenfor. Protonering av hydroksylgruppen gjør at den forlater som et vannmolekyl.

Anbefalt: