Logo no.boatexistence.com

Hvordan kobler man amperemeter og voltmeter i en krets?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kobler man amperemeter og voltmeter i en krets?
Hvordan kobler man amperemeter og voltmeter i en krets?

Video: Hvordan kobler man amperemeter og voltmeter i en krets?

Video: Hvordan kobler man amperemeter og voltmeter i en krets?
Video: Как измерить любое напряжение постоянного тока с Arduino ARDVC-01 2024, April
Anonim

Et amperemeter er alltid koblet i serie med kretskomponenten du måler Et voltmeter brukes til å måle potensiell energiforskjell, spenning (i volt eller millivolt) over en kretskomponent. Et voltmeter er alltid koblet parallelt med kretskomponenten du måler.

Hva er den riktige måten å koble amperemeteret og voltmeteret inn i kretsen på?

Et amperemeter er koblet i serie mens et voltmeter er koblet parallelt.

Hvordan kobler du et amperemeter til en krets?

Et amperemeter er plassert i serie i grenen av kretsen som måles, slik at motstanden øker til den grenen. Norm alt er amperemeterets motstand svært liten sammenlignet med motstandene til enhetene i kretsen, og derfor er den ekstra motstanden ubetydelig.

Hvordan kobler vi amperemeter og voltmeter i en elektrisk krets, hva vil sannsynligvis skje hvis posisjonene til disse instrumentene byttes om?

Voltmeter er alltid koblet parallelt med kretsen. Amperemeter er alltid koblet i serie med kretsen. Hvis posisjonene til disse to byttes om, vil amperemeteret bli ødelagt av høye strømmengder gitt at det har lav motstand.

Hvor kobler du til et voltmeter?

Et voltmeter er alltid koblet parallelt med kretskomponenten du måler (2 ledninger kan kobles til samme punkt i en krets, som vist med voltmeteret i skisse nedenfor.) (igjen, den negative siden av kretsen ALLTID inn i COM, den positive siden inn i V, spenning, for denne målingen).

Anbefalt: