Logo no.boatexistence.com

Kan du få hpv-skudd to ganger?

Innholdsfortegnelse:

Kan du få hpv-skudd to ganger?
Kan du få hpv-skudd to ganger?

Video: Kan du få hpv-skudd to ganger?

Video: Kan du få hpv-skudd to ganger?
Video: Кемпинг в СНЕГУ - Лагерь искупления NARNIA 2024, Kan
Anonim

Ja. I et 2-doseskjema med HPV-vaksine er det anbef alte intervallet 6–12 måneder, og minimumsintervallet er 5 måneder mellom første og andre dose. Hvis den andre dosen gis tidligere enn 5 måneder, bør en tredje dose gis.

Kan du ta HPV-vaksine to ganger?

For de som er 15 år og yngre, HPV-vaksinen gis nå i to doser. Så, avhengig av alderen din, trenger du kanskje ikke en tredje dose: Hvis du er under 15 år og de to første dosene var med minst seks måneders mellomrom, trenger du ikke en tredje dose.

Hva skjer hvis jeg ved et uhell får HPV-vaksinen to ganger?

Svar: Å få en ekstra dose vaksine er vanligvis ikke skadelig. Hvis du har bekymringer, snakk med vaksinasjonsleverandøren din. Hold oversikt over hvilke vaksinasjoner du har mottatt.

Kan jeg ta HPV-vaksine på nytt?

Ja. Hvis en HPV-vaksinedose administreres med mindre enn det anbef alte minimumsintervallet, bør dosen gjentas. Den gjentatte tredje dosen bør gjentas 5 måneder etter den første dosen eller 12 uker etter den ugyldige tredje dosen, avhengig av hva som er senere.

Hva skjer hvis du ikke får det andre HPV-skuddet?

Hvis barnet ditt har den første dosen av vaksinen som en del av gratisprogrammet, men går glipp av den andre dosen, må de "ta igjen" denne dosen. Din lokale skolevaksinasjonsleverandør vil vanligvis kontakte deg hvis en dose er glemt.

Anbefalt: