Logo no.boatexistence.com

Kan en klump i armhulen min være kreft?

Innholdsfortegnelse:

Kan en klump i armhulen min være kreft?
Kan en klump i armhulen min være kreft?

Video: Kan en klump i armhulen min være kreft?

Video: Kan en klump i armhulen min være kreft?
Video: I've Found A LUMP in My Armpit. It Is PAINFUL, Could This Be CANCER? 2024, Kan
Anonim

En smertefull klump i armhulen kan potensielt være kreft, men vanligvis når en klump er smertefull eller øm, er det en annen årsak. Infeksjon eller betennelse har en tendens til å forårsake smerte og ømhet, mens kreft er mindre sannsynlig å være smertefull. En klump i armhulen har en tendens til å være mer bekymrende hvis den er smertefri.

Kan en smertefull klump i armhulen være kreft?

Klumper i armhulen hos kvinner

Klumper i armhulen kan forekomme hos menn og kvinner i alle aldre. En kul under armen kan imidlertid tyde på brystkreft. Kvinner bør utføre månedlige selvundersøkelser av brystene og rapportere eventuelle brystklumper til en lege med en gang.

Når bør jeg være bekymret for en klump i armhulen?

I de fleste tilfeller vil en klump i armhulen være ufarlig, men det er viktig å vite hva som kan ha forårsaket det og om det er noe du bør oppsøke lege om. Hvis klumpen din har vært der i mer enn to uker eller den blir større, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Betyr klumper i armhulen kreft?

Klumper i armhulen forekommer hos både menn og kvinner i alle aldre, og mange av disse er ufarlige. Kvinner bør imidlertid være spesielt oppmerksomme på klumper i armhulen, da de kan indikere brystkreft. Kvinner bør utføre månedlige selvundersøkelser av brystene og oppsøke lege for rutineundersøkelser.

Betyr hoven lymfeknute i armhulen kreft?

Hovne lymfeknuter, også kjent som lymfadenitt, i armhulen indikerer at kroppen din reagerer på en infeksjon, skade eller en sykdom, som kreft. Det er viktig å huske på at i de fleste tilfeller er en hoven lymfeknute i armhulen ikke et tegn på kreft.

Anbefalt: