Logo no.boatexistence.com

Kan du dø av gigantisme?

Innholdsfortegnelse:

Kan du dø av gigantisme?
Kan du dø av gigantisme?

Video: Kan du dø av gigantisme?

Video: Kan du dø av gigantisme?
Video: ГИГАНЫ - Загадки с историей 2024, Kan
Anonim

Så personer med ubehandlet akromegaligigantisme, i tillegg til vekstproblemene, kan de få for tidlig død på grunn av de andre tilhørende problemene. De får organomegali - så alle organene deres blir store også - så de har en høyere forekomst av hjertesykdom.

Kan gigantisme drepe deg?

For pasienter med gigantisme som kan behandles trygt, kan de leve et langt liv med riktig medisinsk behandling, selv om deres forvrengte funksjoner neppe vil endre mye, bortsett fra en uttynning av vevene. Pasienter som ikke blir behandlet, eller i sjeldne tilfeller som Angus', ikke er kvalifisert for behandling, vil til slutt bukke under, sa Atkinson.

Hva er forventet levealder for noen med gigantisme?

Å leve med gigantisme

Når tilstanden er vellykket behandlet, kan barn med gigantisme ha en normal forventet levealder og unngå de fleste komplikasjoner forårsaket av den. Imidlertid kan de fortsatt ha symptomer som muskelsvakhet og begrenset bevegelse, og noen kan også ha psykiske problemer.

Kan gigantisme være farlig?

Dessverre er de farligste endringene ikke tydelige for pasienter, og disse inkluderer endringer i hjertet som kan føre til hjertesykdom eller plutselig død, og endringer i tykktarmen som kan føre til tykktarmspolypper som kan degenerere til tykktarmskreft.

Hvem er mest sannsynlig å få gigantisme?

Gigantisme er en ekstremt sjelden tilstand som bare forekommer hos barn. Rundt 100 tilfeller er rapportert i USA. Gigantisme er rapportert å forekomme ved et kvinne-til-mann-forhold på 1:2.

Anbefalt: