Logo no.boatexistence.com

Hvordan fungerer npn- og pnp-transistorer?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer npn- og pnp-transistorer?
Hvordan fungerer npn- og pnp-transistorer?

Video: Hvordan fungerer npn- og pnp-transistorer?

Video: Hvordan fungerer npn- og pnp-transistorer?
Video: Transistors, How do they work? 2024, Kan
Anonim

I en NPN-transistor flyter strømmen fra kollektoren (C) til emitteren (E), mens i en PNP-transistor flyter strømmen fra emitteren til samler. … Arbeidsprinsippet til en PNP-transistor er slik at når strømmen eksisterer ved baseterminalen til transistoren, slår transistoren seg AV.

Hvordan fungerer PNP-transistorer?

Definisjon: PNP-transistoren er en type transistor der ett n-type materiale er dopet med to p-type materialer. … Strømmen i en PNP-transistor flyter fra emitteren til kollektoren Spenningen som kreves av transistorens emitter, kollektor og base er indikert med bokstaven til PNP-transistoren.

Hva er forskjellen mellom en PNP- og NPN-transistor?

Som de vanligvis refereres til, leveres både PNP- og NPN-sensorer med positive og negative strømledninger, og deretter produserer et signal for å indikere en "på"-tilstand PNP-sensorer produserer en positiv utgang til din industrielle kontrollinngang, mens NPN-sensorer produserer et negativt signal under en "på"-tilstand.

Hvordan fungerer en NPN-transistor?

NPN-transistoren er designet for å sende elektroner fra emitteren til kollektoren (så konvensjonell strøm flyter fra kollektor til emitter). Senderen "avgir" elektroner inn i basen, som kontrollerer antall elektroner senderen sender ut.

Kan jeg bruke PNP i stedet for NPN?

Svar: NPN- og PNP-transistorer er utskiftbare hvis du husker en enkel regel: En bipolar transistor er i hovedsak to bak-til-rygg-dioder med basen som den vanlige forbindelsen. … Til venstre er en NPN (negativ-positiv-negativ) transistor og til høyre er en PNP (positiv-negativ-positiv) transistor.

Anbefalt: