Logo no.boatexistence.com

Hvilke av følgende er energiproduserende næringsstoffer?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke av følgende er energiproduserende næringsstoffer?
Hvilke av følgende er energiproduserende næringsstoffer?

Video: Hvilke av følgende er energiproduserende næringsstoffer?

Video: Hvilke av følgende er energiproduserende næringsstoffer?
Video: Which of the following is energy releasing process ? 2024, Kan
Anonim

Næringsstoffene som gir energi blir ofte referert til som makronæringsstoffer ( karbohydrater, lipider og proteiner). Karbohydrater og proteiner gir en tilsvarende mengde energi per gram mat.

Hvilke av følgende nøkkelnæringsstoffer produserer energi?

De tre viktigste næringsstoffene som brukes til energi er karbohydrater, proteiner og fett, med karbohydrater som den viktigste kilden. Kroppen din kan også bruke protein og fett som energi når karbohydrater er oppbrukt.

Hvilket av følgende er et energinæringsstoff?

Karbohydrater gir kroppen 4 kcal per gram av det. Proteiner inneholder også 4 kcal per gram mens fett har 9 kcal. Derfor er det riktige svaret d.

Hva er de 6 næringsstoffene som gir energi?

Næringsstoffer er forbindelser i mat som er avgjørende for liv og helse, og gir oss energi, byggesteinene for reparasjon og vekst og stoffer som er nødvendige for å regulere kjemiske prosesser. Det er seks hovednæringsstoffer: Karbohydrater (CHO), Lipider (fett), Proteiner, Vitaminer, Mineraler, Vann

Hva er de 4 formene for ernæringsmessig energi?

Fire av næringsklassene som kreves for kroppsfunksjonen, trengs i store mengder. De er karbohydrater, lipider, proteiner og vann, og omtales som makronæringsstoffer. To av klassene av næringsstoffer er nødvendig i mindre mengder, men er fortsatt avgjørende for kroppsfunksjonen. De er vitaminer og mineraler.

Anbefalt: