Logo no.boatexistence.com

Er fødselsmerker og føflekker det samme?

Innholdsfortegnelse:

Er fødselsmerker og føflekker det samme?
Er fødselsmerker og føflekker det samme?

Video: Er fødselsmerker og føflekker det samme?

Video: Er fødselsmerker og føflekker det samme?
Video: News, rumors and gossip for the week of Jungkook and Taehyung (VKOOK / TAEKOOK) BTS 2024, Kan
Anonim

Føflekker og fødselsmerker er ikke nødvendigvis ett i samme, men de kan lett forveksles ettersom en føflekk kan være tilstede ved fødselen. Noen leger anser en føflekk som et "skjønnhetsmerke" siden det er et pigmentert område. Imidlertid er fødselsmerker flate og ligger på overflaten av huden, mens en føflekk vil stikke ut over huden.

Fødes babyer med føflekker eller fødselsmerker?

Medfødte melanocytiske nevi kalles ofte moles. De kan være tilstede ved fødselen eller dukke opp i løpet av det første leveåret. Disse fødselsmerkene er vanlige, funnet hos 1-3% av nyfødte. Medfødt nevi kan se veldig forskjellige ut fra hverandre.

Er det et føflekk eller skjønnhetsmerke?

På et vitenskapelig nivå tilsvarer et skjønnhetsmerke det til en føflekk; en liten gruppe hudceller som vokser i en klynge i motsetning til å spre seg jevnt. Så i hovedsak kan begrepet skjønnhetsmerke og føflekk byttes ut.

Hva forårsaker fødselsmerker og føflekker?

Vaskulær fødselsmerke oppstår når blodårene ikke dannes riktig. Enten er det for mange av dem, eller så er de bredere enn vanlig. Pigmenterte fødselsmerker er forårsaket av en overvekst av cellene som lager pigment (farge) i huden.

Kan fødselsmerke-føflekker fjernes?

Hudlegen din kan også anbefale at visse føflekker eller forhøyede fødselsmerker fjernes av medisinske årsaker. Noen ganger kan disse kirurgiske metodene etterlate et arr. De fleste fødselsmerker kan fjernes eller i det minste gjøres mindre merkbare.

Anbefalt: