Logo no.boatexistence.com

Hvorfor oppbevares sølvklorid i fargede flasker?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor oppbevares sølvklorid i fargede flasker?
Hvorfor oppbevares sølvklorid i fargede flasker?

Video: Hvorfor oppbevares sølvklorid i fargede flasker?

Video: Hvorfor oppbevares sølvklorid i fargede flasker?
Video: Why is Silver Nitrate solution stored in a Black Colour Bottle|Viva Question| Class 12 Chemistry 2024, Kan
Anonim

Forbindelser som sølvklorid er lysfølsomme og de kan reagere veldig raskt på lys for lett å gjennomgå en fotolytisk dekomponeringsreaksjon og miste egenskapene sine. … Derfor skal de oppbevares i mørke flasker for å hindre at lys trenger inn.

Hvorfor lagrer vi sølvklorid i mørke Fargede flasker Brainly?

Svar: Sølvklorid oppbevares i mørkefargede flasker fordi det reagerer med sollys og brytes ned til sølv og klorgass. Så for å forhindre dette lagres den i mørke flasker.

Hvorfor oppbevares sølvbromid i fargede flasker?

Sølvklorid (AgCl) er følsomt for sollys. Når det utsettes for det, brytes s altet ned til sølv (grå i fargen) og klor. For å kontrollere nedbrytningen oppbevares sølvklorid (også sølvbromid) i mørke flasker slik at sollys ikke faller på det

Hvorfor oppbevares sølvhalogenider i mørkebrune flasker?

hvorfor oppbevares halogenider (klorid, bromid og jodid) av sølv i mørkebrune eller svarte flasker? Siden halogenider av sølv brytes ned når de kommer i kontakt med lys, k alt fotodekomponering. For å forhindre nedbrytning oppbevares de i mørke flasker.

Hvorfor oppbevares kloroform i fargede eller mørke flasker?

Fosgen er ekstremt giftig. Således, for å unngå dannelse av fosgen, lagres kloroform borte fra lys og luft. … Dermed kan oksidasjon av kloroform til fosgen unngås. Dermed lagres kloroform i lukkede mørkefargede flasker.

Anbefalt: