Logo no.boatexistence.com

Kan mutasjoner forekomme i dna og rna?

Innholdsfortegnelse:

Kan mutasjoner forekomme i dna og rna?
Kan mutasjoner forekomme i dna og rna?

Video: Kan mutasjoner forekomme i dna og rna?

Video: Kan mutasjoner forekomme i dna og rna?
Video: Mutations (Updated) 2024, Kan
Anonim

Genetisk mutasjon er en stor risiko for levende celler. Direkte skade på DNA eller feil i prosessene som genererer messenger RNA (mRNA) fra DNA-malen kan introdusere mutasjoner, med potensielt skadelige konsekvenser.

Forekommer mutasjoner i DNA eller RNA?

Denne artikkelen fokuserer på mutasjoner i DNA, selv om vi bør huske på at RNA er gjenstand for i hovedsak de samme mutasjonskreftene. Hvis mutasjoner oppstår i ikke-kimcelleceller, kan disse endringene kategoriseres som somatiske mutasjoner.

Kan genetiske mutasjoner forekomme i RNA?

RNA-virus har høye mutasjonsrater - opptil en million ganger høyere enn vertene deres - og disse høye forekomstene er korrelert med forbedret virulens og utviklingsevne, egenskaper som anses som fordelaktige for virus.

Hva skjer når RNA er mutert?

Når en genmutasjon oppstår, er nukleotidene i feil rekkefølge, noe som betyr at de kodede instruksjonene er feil og defekte proteiner er laget eller kontrollbrytere endres. Kroppen kan ikke fungere som den skal. Mutasjoner kan arves fra en eller begge foreldrene.

Hva forårsaker en mutasjon i DNA-RNA?

En innsettingsmutasjon oppstår når et ekstra nukleotid legges til DNA-tråden under replikering Dette kan skje når den replikerende tråden "glider" eller rynker, noe som tillater det ekstra nukleotidet som skal innarbeides (Figur 2). Strandglidning kan også føre til slettingsmutasjoner.

Anbefalt: