Logo no.boatexistence.com

Bør foretrukket aksje inkluderes i total egenkapital?

Innholdsfortegnelse:

Bør foretrukket aksje inkluderes i total egenkapital?
Bør foretrukket aksje inkluderes i total egenkapital?

Video: Bør foretrukket aksje inkluderes i total egenkapital?

Video: Bør foretrukket aksje inkluderes i total egenkapital?
Video: Полный курс Redux Toolkit + RTK Query для начинающих | Редакс за 2 часа! 2024, Kan
Anonim

Foretrukne aksjer er equity investeringer, akkurat som vanlige aksjer er. Imidlertid gir foretrukne aksjer et bestemt utbytte som må betales fremfor utbytte som betales til eiere av vanlige aksjer. I likhet med obligasjoner kan foretrukne aksjer kjøpes for deres vanlige inntektsbetalinger, ikke for svingningene i markedsprisen.

Betraktes foretrukne aksjer som egenkapital?

Foretrukne aksjonærer har et forutgående krav på et selskaps eiendeler hvis det likvideres, selv om de forblir underordnet obligasjonseierne. Preferanseaksjer er equity, men på mange måter er de hybride eiendeler som ligger mellom aksjer og obligasjoner.

Hvorfor er foretrukket aksje ikke i egenkapitalverdi?

Preferanseaksjer utstedes med pålydende verdi, men dette er faktisk en vilkårlig pris valgt av det utstedende selskapet. Fordi preferanseaksjer gir jevne utbytter, men mangler stemmerett, vil de typisk handle i markedet for en verdi som er forskjellig fra samme firmas ordinære aksjer.

Bør foretrukket aksje betraktes som egenkapital eller gjeld forklare?

Hovedgrunnen til å behandle preferanseaksjer som gjeld snarere enn egenkapital er at den virker mer som en obligasjon enn en aksje, og investorer kjøper den for nåværende inntekt, ikke kapitalvekst. I likhet med vanlige aksjer representerer foretrukket aksje en eierandel i et selskap, men dets mange funksjoner gjør det mer som et gjeldspapir.

Er foretrukket aksjekapital på balansen?

Alle preferanseaksjer er rapportert på balansen i aksjeseksjonen og vises først før alle andre aksjer. Pålydende, autoriserte aksjer, utstedte aksjer og utestående aksjer oppgis for hver aksjetype.

Anbefalt: