Logo no.boatexistence.com

Bør jeg oppsøke hudlege for malignt melanom?

Innholdsfortegnelse:

Bør jeg oppsøke hudlege for malignt melanom?
Bør jeg oppsøke hudlege for malignt melanom?

Video: Bør jeg oppsøke hudlege for malignt melanom?

Video: Bør jeg oppsøke hudlege for malignt melanom?
Video: Synptomer på føflekkreft - sjekk dine føflekker! 2024, Kan
Anonim

Det er ekstremt viktig at du undersøker huden og lymfeknuter så ofte som hudlegen din anbefaler. Alle som har hatt melanom har høyere risiko for å få et nytt melanom. Du får lyst til å utføre hudselvundersøkelser for livet.

Kan en hudlege behandle melanom?

Melanom er et hovedfokus for dermatologiopplæring og praksis, der hudleger spiller en sentral rolle i å håndtere melanom gjennom primær forebygging, sekundær forebygging, diagnostisering og behandling av tynnere svulster.

Hvilken type lege bør du oppsøke for melanom?

Hvem du skal se. Din familielege eller allmennlege kan hjelpe deg med å diagnostisere melanom. Hvis ytterligere behandling er nødvendig, kan du bli henvist til en hudlege, kirurg, plastisk eller rekonstruktiv kirurg, eller medisinsk onkolog.

Bør jeg oppsøke hudlege for hudkreft?

Hvis du finner en flekk på huden din som kan være hudkreft, er det på tide å oppsøke en hudlege Hudkreft er oppdaget tidlig og kan behandles svært godt. Ofte kan en hudlege behandle en tidlig hudkreft ved å fjerne kreften og litt normal hud. Gitt tid til å vokse, blir behandling for hudkreft vanskeligere.

Kan en hudlege hjelpe mot kreft?

De fleste basal- og plateepitelkreft (så vel som pre-kreft) behandles av hudleger – leger som spesialiserer seg på behandling av hudsykdommer Hvis kreften er mer avansert, kan du evt. bli behandlet av en annen type lege, for eksempel: En kirurgisk onkolog: en lege som behandler kreft med kirurgi.

Anbefalt: