Logo no.boatexistence.com

Hvem er en tannterapeut?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er en tannterapeut?
Hvem er en tannterapeut?

Video: Hvem er en tannterapeut?

Video: Hvem er en tannterapeut?
Video: Prolonged FieldCare Podcast 127: Austere Dentistry 2024, Kan
Anonim

En tannterapeut er medlem av tannlegeteamet som yter forebyggende og gjenopprettende tannpleie for barn og voksne. Den nøyaktige rollen varierer og er avhengig av terapeutens utdanning og de ulike tannlegeforskriftene og retningslinjene i hvert land.

Er en tannlege det samme som en tannlege?

Tannterapeuter er registrerte tannleger som utfører visse tannbehandlinger direkte til pasienter eller på resept fra en tannlege.

Hva er rollen til en tannterapeut?

Deres plikter inkluderer undersøkelse og rutinemessig tannbehandling og forebyggende arbeid, som fyllinger, sprekker og ekstraksjoner av første tenner. Arbeidsoppgavene kan også omfatte å gi lokalbedøvelse og ta røntgen. Terapeuter gir også råd til pasienter og deres foreldre hvordan de skal ta vare på pasientens munn.

Hvor mange år tar det å være tannterapeut?

Nødvendige opplærings alternativer

Tannterapeuter kan velge å fullføre et program som innebærer å oppnå en bachelorgrad i tannhygiene og en mastergrad i tannterapi. Det er mulig å fullføre et dual degree-program på tre år fulltidsstudium.

Kan en tannterapeut fjerne tenner?

Terapeuter kan også legge lokalbedøvelse på tannkjøttet eller gi lystgass til pasienter. De kan også noen ganger fjerne infiserte eller ødelagte tenner, samt fjerne sting fra grodde sår. Arbeidsoppgaver til en tannterapeut inkluderer: Polering av en pasients tenner ved hjelp av mekaniske verktøy.

Anbefalt: