Logo no.boatexistence.com

I tannlegen hva er skalering?

Innholdsfortegnelse:

I tannlegen hva er skalering?
I tannlegen hva er skalering?

Video: I tannlegen hva er skalering?

Video: I tannlegen hva er skalering?
Video: Hva er bachelor i tannpleie? 2024, Kan
Anonim

Scaling er når tannlegen din fjerner all plakk og tannstein (herdet plakk) over og under tannkjøttkanten, og sørg for å rengjøre helt ned til bunnen av lommen. Tannlegen din vil deretter begynne å rothøvle, jevne ut tannrøttene dine for å hjelpe tannkjøttet å feste seg til tennene.

Er skjelling av tenner smertefullt?

Tennavskalling og rothøvling kan forårsake noe ubehag, så du vil motta lokalbedøvelse for å bedøve tannkjøttet. Du kan forvente en viss følsomhet etter behandlingen. Tannkjøttet ditt kan hovne opp, og du kan også få mindre blødninger.

Er tannskalering nødvendig?

Prosedyrer for skalering og rothøvling er ofte nødvendig for å forbedre den generelle helsen til en pasients tannkjøtt. God tannkjøtthelse er avgjørende for god munnhelse, noe som betyr at pasienter må gjennomgå regelmessig tannrensing.

Er skalering det samme som tannrengjøring?

Cleaning/Scaling

Scaling er en del av tannrenseprosessen. Det er en ikke-kirurgisk metode for behandling av tannkjøttsykdom. Skalering kan brukes hvis tannkjøttsykdommen ikke har utviklet seg til den alvorlige kategorien.

Hva er bivirkningene av skalering?

Hvis skalering ikke gjøres riktig, kan det løsne tennene Det er en sjanse for at en person kan miste flere tenner hvis skalering ikke gjøres på riktig måte. Risikoen er enda høyere blant pasienter som har hjerteproblemer og diabetes. Tannkjøttsykdom kan også oppstå hvis skalering ikke gjøres riktig.

Anbefalt: