Logo no.boatexistence.com

Er sp altfylte rubiner verdifulle?

Innholdsfortegnelse:

Er sp altfylte rubiner verdifulle?
Er sp altfylte rubiner verdifulle?

Video: Er sp altfylte rubiner verdifulle?

Video: Er sp altfylte rubiner verdifulle?
Video: Shopping Guide v.2 | Beginner vs. Advanced 60p Aquascaping Set 2024, Juli
Anonim

Påvirker fissurfylling verdien av en edelsten? Ja. Enhver stein som forekommer naturlig og ikke krever behandling vil kreve en høyere pris enn en behandlet edelsten.

Er fylte rubiner verdifulle?

De fleste av kildene jeg har funnet hevder at blyglassfylte rubiner koster mellom $10 og $30 per karat (kildene er gemologer og andre eksperter, ikke komposittrubinselgere). Dette kan virke veldig billig, spesielt sammenlignet med naturlige rubiner som norm alt vil koste hundrevis til tusenvis av dollar per karat.

Hvordan kan du se om en rubin er glassfylt?

Hvordan kan jeg se om en rubin er glassfylt? Den mest beryktede visuelle egenskapen til en sammensatt rubin er de indre gassboblene. Disse kan være enkeltkuler eller skyer av bobler, flate eller avrundede, og de finnes i praktisk t alt alle rubiner som er fylt med sprekker.

Hva er en fylt rubin?

På pålydende virker prosessen for å lage en blyglassfylt rubin den samme. De bruker varme og et stoff for å endre farge og fylle bruddene som finnes i steinen. Dette skaper en mer gjennomsiktig, øyeren, lysere perle som ligner en dyrere rubin.

Hvordan kan du finne ut om en rubin er verdifull?

Den fineste rubin har en ren, livlig rød til svakt lilla rød farge På de fleste markeder har rene røde farger de høyeste prisene, og rubin med overtoner av oransje og lilla er mindre verdsatt. Fargen må verken være for mørk eller for lys for å regnes som den beste kvaliteten.

Anbefalt: