Logo no.boatexistence.com

Er biopsi nødvendig for fibroadenom?

Innholdsfortegnelse:

Er biopsi nødvendig for fibroadenom?
Er biopsi nødvendig for fibroadenom?

Video: Er biopsi nødvendig for fibroadenom?

Video: Er biopsi nødvendig for fibroadenom?
Video: INVASIVE BREAST CARCINOMA II BREAST II SYSTEMIC PATHOLOGY II ROBBINS 10TH E II PATHOLOGY LECTURES 2024, Kan
Anonim

Noen fibroadenomer blir bare funnet på en bildediagnostisk test (som mammografi eller ultralyd). En biopsi (ta ut brystvev for å sjekke det i laboratoriet) er nødvendig for å vite om en svulst er et fibroadenom eller et annet problem.

Er alle fibroadenomer biopsiert?

Fibroadenomer med atypiske celler vil vanligvis måtte fjernes kirurgisk og undersøkes. Små lesjoner som ser ut som fibroadenomer på ultralyd krever kanskje ikke biopsi. Disse kan følges opp med en ultralydsskanning i stedet.

Trenger alle brystkuler biopsi?

Hvis en klump viser seg å være godartet på grunn av at den ser ut på disse eksamenene, trenger du kanskje ikke ta ytterligere skritt. Legen din vil kanskje overvåke området ved fremtidige besøk for å sjekke om brystklumpen har endret seg, vokst eller forsvunnet. Hvis disse testene ikke tydelig viser at klumpen er godartet, kan det være nødvendig med en biopsi.

Hvordan diagnostiseres fibroadenomer?

Den eneste måten for en lege å vite sikkert at det er et fibroadenom er gjennom en biopsi, som betyr å ta en prøve av klumpen for å teste i et laboratorium. Basert på resultatene av undersøkelsen og skanningen din, vil legen din avgjøre om de trenger å få ekstra bekreftelse fra en biopsi.

Hva er sjansene for at et fibroadenom er kreft?

De fleste fibroadenomer påvirker ikke risikoen for brystkreft. Imidlertid kan risikoen for brystkreft øke litt hvis du har et komplekst fibroadenom eller en phyllodes-svulst.

Anbefalt: