Logo no.boatexistence.com

Øker fibroadenomer risikoen for brystkreft?

Innholdsfortegnelse:

Øker fibroadenomer risikoen for brystkreft?
Øker fibroadenomer risikoen for brystkreft?

Video: Øker fibroadenomer risikoen for brystkreft?

Video: Øker fibroadenomer risikoen for brystkreft?
Video: Мясо — канцероген?! Полный разбор аргументов ВОЗ. Мясо вреднее курения? 2024, Kan
Anonim

De fleste fibroadenomer påvirker ikke risikoen for brystkreft. Imidlertid kan risikoen for brystkreft øke litt hvis du har et komplekst fibroadenom eller en phyllodes-svulst.

Kan fibroadenomer bli til brystkreft?

Gjør fibroadenomer kreft? Fibroadenomer er ikke kreftfremkallende, og å ha det øker ikke risikoen for å utvikle brystkreft nevneverdig. Fibroadenomer inneholder noen normale brystvevsceller, og disse cellene kan utvikle kreft, som alle cellene i brystet.

Hvilken pasient er mest utsatt for et fibroadenom i brystet?

Det forekommer oftest hos kvinner mellom 14 og 35 år, men kan finnes i alle aldre. Fibroadenomer krymper etter overgangsalderen, og er derfor mindre vanlige hos postmenopausale kvinner. Fibroadenomer blir ofte referert til som en brystmus på grunn av deres høye bevegelighet.

Hva skjer hvis fibroadenom blir ubehandlet?

Fibroadenomer forårsaker vanligvis ingen komplikasjoner. Det er mulig at en person kan utvikle brystkreft fra et fibroadenom, men dette er svært usannsynlig. I følge forskning blir bare rundt 0,002 til 0,125 prosent av fibroadenomene kreft.

Hvordan kan du se forskjellen mellom et fibroadenom og brystkreft?

I motsetning til en brystkreft, som vokser seg større over tid og kan spre seg til andre organer, forblir et fibroadenom i brystvevet. De er ganske små også. De fleste er bare 1 eller 2 centimeter store. Det er svært sjelden at de blir større enn 5 centimeter i diameter.

Anbefalt: