Logo no.boatexistence.com

Lyver det eller lyver det?

Innholdsfortegnelse:

Lyver det eller lyver det?
Lyver det eller lyver det?

Video: Lyver det eller lyver det?

Video: Lyver det eller lyver det?
Video: LAY vs. LIE in English - What is the difference? 2024, April
Anonim

Vær oppmerksom på stavemåten! Presens partisipp av løgn lyver ikke. Jeget blir et Y: løgn. … «Hvis du forteller en usannhet, er det løgn, ikke løgn; og hvis du er i ferd med å fortelle en usannhet, lyver du og ikke lyver.»

Hvordan staver du å lyve som ikke å fortelle sannheten?

fortelling av løgner, eller false utsagn; usannhet: Fra barndommen har han aldri vært flink til å lyve. fortelle eller inneholde løgner; bevisst usann; bedragersk; falsk: en løgnaktig rapport.

Er den liggende på sengen eller liggende på sengen?

Hei! Mary Å ligge i sengen er riktig. Både «legge» og «lyve» er presenspartisippene til verbene «legge» og «lyve». "Legge" er et transitivt verb som refererer til å sette noe i en horisontal posisjon, mens "løgn" er et intransitivt verb som refererer til å være i en flat posisjon.

Lyver eller lyver sannheten?

Lay betyr "å legge noe flatt ned", mens løgn betyr "å være i en flat posisjon på en overflate." Hovedforskjellen er at løgn er transitiv og krever et objekt å handle på, og løgn er intransitiv, og beskriver noe som beveger seg av seg selv eller allerede er i posisjon.

Hvorfor sier folk å lyve i stedet for å lyve?

Når noen - menneske eller annet - legger seg tilbake, lyver han/hun/det. Verbet "lagt" krever alltid et direkte objekt, fordi det er handlingen å sette noe et sted. Forvirringen oppstår fordi "legge" er preteritum av "løgn". Så folk og hunder legger seg for alltid.

Anbefalt: