Logo no.boatexistence.com

Hva er litosfæren asthenosfære mesosfæren?

Innholdsfortegnelse:

Hva er litosfæren asthenosfære mesosfæren?
Hva er litosfæren asthenosfære mesosfæren?

Video: Hva er litosfæren asthenosfære mesosfæren?

Video: Hva er litosfæren asthenosfære mesosfæren?
Video: Everything You Need to Know About Planet Earth 2024, Juni
Anonim

Litosfæren (litho:bergart; kule:lag) er de sterke, øvre 100 km av jorden. Litosfæren er den tektoniske platen vi snakker om i platetektonikken. … Asthenosfæren strekker seg fra 100 km dybde til 660 km under jordens overflate. Under asthenosfæren er mesosfæren, nok et sterkt lag.

Hva er de 4 lagene av jorden?

Jordens struktur er delt inn i fire hovedkomponenter: skorpen, mantelen, den ytre kjernen og den indre kjernen. Hvert lag har en unik kjemisk sammensetning, fysisk tilstand og kan påvirke livet på jordens overflate.

Hva utgjør litosfærens asthenosfære-mesosfære?

Litosfæren er skorpen og den øvre delen av mantelen. Asthenosfæren er et plastlignende lag og kontinentalplater beveger seg oppå den. Mesosfæren er bunnen av mantelen som er mer stiv. Den ytre kjernen er den delen av kjernen som er flytende, og den er laget av jern og nikkel, og den er veldig tett.

Hva er de 7 lagene av jorden?

Crust, mantel, kjerne, litosfære, asthenosfære, mesosfære, ytre kjerne, indre kjerne

Hva er de 3 lagene i litosfæren?

Jordens litosfære. Jordens litosfære, som utgjør det harde og stive ytre vertikale laget av jorden, inkluderer skorpen og den øverste mantelen Litosfæren er underlagt asthenosfæren som er den svakere, varmere og dypere delen av den øvre mantelen.

Anbefalt: