Logo no.boatexistence.com

Hva er forskjellen mellom symfyse- og synkondroseledd?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom symfyse- og synkondroseledd?
Hva er forskjellen mellom symfyse- og synkondroseledd?

Video: Hva er forskjellen mellom symfyse- og synkondroseledd?

Video: Hva er forskjellen mellom symfyse- og synkondroseledd?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Kan
Anonim

En synkondrose dannes når de tilstøtende beinene forenes av hyalin brusk. … En symfyse er der knoklene er forbundet med fibrobrusk fibrobrusk Fibrobrusk er et seigt, tett og fibrøst materiale som hjelper med å fylle ut den revne delen av brusken; det er imidlertid ikke en ideell erstatning for den glatte, glassaktige leddbrusken som norm alt dekker leddoverflaten. https://en.wikipedia.org › wiki › Fibrocartilage

Fibrocartilage - Wikipedia

og gapet mellom beinene kan være sm alt eller bredt. En smal symfyse finnes ved manubriosternalleddet og ved skambensymfysen.

Hva er hovedforskjellen mellom et symfyse- og synkondrose bruskledd?

Synchondrose og symfyse er to typer ledd som ligger mellom bein. Synkondrose vil ha hyalinbrusk mellom beinene, mens i symfysen er fibrobrusk tilstede mellom leddene. Derfor varierer styrken og stivheten også avhengig av brusktypen.

Hvordan er en synkondrose forskjellig fra en symfyse Hvordan er de like, gi to eksempler på hver?

Ved en synkondrose, beinene er forent av hyalinbrusk Epifyseplaten med voksende lange bein og det første sternokostale leddet som forener det første ribben til brystbenet er eksempler på synkondroser. Ved en symfyse er knoklene forbundet med fibrobrusk, som er sterk og fleksibel.

Hva er et eksempel på et synkondroseledd?

Et synkondroseledd er det første sternokostale leddet (der det første ribben møter brystbenet). I dette eksemplet artikulerer ribben med brystbenet via kystbrusken. Resten av sternokostale leddene er synoviale plane ledd.

Hva er et symfyseledd?

Symfyser (entall: symphysis) er sekundære bruskledd sammensatt av fibrobrusk (og derfor også kjent som fibrobruskledd). De regnes som amfiartroser, noe som betyr at de bare tillater liten bevegelse og alle finnes ved skjelettets midtlinje.

Anbefalt: