Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er de fleste solugler brune for øyeblikket?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er de fleste solugler brune for øyeblikket?
Hvorfor er de fleste solugler brune for øyeblikket?

Video: Hvorfor er de fleste solugler brune for øyeblikket?

Video: Hvorfor er de fleste solugler brune for øyeblikket?
Video: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Kan
Anonim

Her viser vi at pheomelanin-basert fjærdraktfarging hos solugler er en svært arvelig egenskap, i samsvar med et enkelt mendelsk mønster av brun (mørk) dominans over grå (blek)). Vi viser at sterk levedyktighetsseleksjon mot brunmorfen forekommer, men kun under snørike vintre.

Hvorfor blir solugler brune?

Tugle blir brune for å overleve i varmere klima, ifølge forskere i Finland. … Denne studien indikerer at fuglene utvikler seg som svar på klimaendringer.

Hvilken farge har tawny ugler?

Tugle (Strix aluco) kommer i enten brune eller grå fargevarianter. Studier har vist at de med grå fjærdrakt overlever bedre enn brune gjør under kalde vintre med mye snø.

Hvorfor skifter ugler farge?

Klimaendringer utøver selektivt press på arters reproduksjon og overlevelse. En studie av solugler fra Finland finner at andelen av to fargemorfer varierer som svar på den gradvise nedgangen av snøfall som forekommer i den boreale regionen.

Er solugle sjeldne?

Tawnies er den desidert vanligste uglearten i Storbritannia, med en estimert bestand på 50 000 par (2005). Likevel er de rav-listet som en art av bevaringsbekymring i Storbritannia som et resultat av nylig hekke- og vinterpopulasjons- og utbredelsesnedgang (Eaton et al, 2015).

Anbefalt: