Logo no.boatexistence.com

Er metaplastisk brystkreft genetisk?

Innholdsfortegnelse:

Er metaplastisk brystkreft genetisk?
Er metaplastisk brystkreft genetisk?

Video: Er metaplastisk brystkreft genetisk?

Video: Er metaplastisk brystkreft genetisk?
Video: Hva er egentlig brystkreft? Hvordan oppdages det? 2024, Kan
Anonim

I vid forstand er metaplastisk brystkarsinom også genetisk. Alle kreftformer involverer genetiske endringer i berørte celler. Foreløpig er ingen arvelige genetiske predisponerende risikofaktorer identifisert. Den underliggende årsaken til denne kreftsykdommen er ukjent.

Kan du overleve metaplastisk brystkreft?

For metaplastisk brystkreft har flertallet av publiserte kasusserier vist en dårligere prognose enn med infiltrerende dukt alt karsinom, selv når det er justert for stadium, med en 3-års total overlevelsesrate på 48-71 % og 3-års sykdomsfri overlevelse på 15-60%.

Hvor sprer metaplastisk brystkreft seg?

Metaplastisk brystkreftdiagnose

Som invasiv ductal cancer, begynner metaplastisk brystkreft i melkegangen i brystet før spredning til vevet rundt kanalen.

Hvor lenge kan du leve med metaplastisk brystkreft?

Median overlevelsesrate for MpBC-pasienter var 64,4 måneder, mot 159,2 måneder for pasienter diagnostisert med ikke-metaplastisk brystkreft.

Hva er den mest aggressive formen for brystkreft?

Trippel-negativ brystkreft (TNBC) regnes som en aggressiv kreft fordi den vokser raskt, har større sannsynlighet for å ha spredt seg når den oppdages og er mer sannsynlig at den kommer tilbake etter behandling enn andre typer brystkreft. Utsiktene er generelt sett ikke like gode som for andre typer brystkreft.

Anbefalt: