Logo no.boatexistence.com

Hva skjer hvis kakedeigen blir overblandet?

Innholdsfortegnelse:

Hva skjer hvis kakedeigen blir overblandet?
Hva skjer hvis kakedeigen blir overblandet?

Video: Hva skjer hvis kakedeigen blir overblandet?

Video: Hva skjer hvis kakedeigen blir overblandet?
Video: This Is What Overmixing Does To Your Baking 2024, Kan
Anonim

Deigen kan bli luftet, noe som betyr at for mye luft kan inkorporeres i blandinger. Å blande varer over en lengre periode kan også resultere i ekstra glutenutvikling; som betyr at overmiksing vil gi deg kaker, kjeks, muffins, pannekaker og brød som er gummiaktige eller ubehagelig seige.

Hvordan vet du om kaken din er overblandet?

Se hvor forskjellig røren ser ut i hver foring – røren til de hvite foringene er blandet riktig og deigen til de røde foringene er overblandet. Røren i den røde foringen var mye jevnere og tettere (nesten som kakedeig).

Hva skjer hvis du undermikser kakedeig?

For mye visp vil gjøre kaken seig, men undermiksing kan føre til at den smuldrer. Hva du skal gjøre: De fleste kakeoppskrifter krever vekselvis våte og tørre ingredienser til det kremede fettet.

Hva skjer hvis du blander kaken for mye?

Svekkede molekyler inkluderer: fett, sukker, væsker, syrer og fiber. Hvis oppskriften din er ute av balanse og du har too mange strukturelle komponenter og ikke nok svekkere, får du en vakker kake som er høy og luftig, men den vil sannsynligvis være tøff og seig og usmakelig.

Kan du slå kakedeigen for mye?

Når kakedeigen er overblandet, skaper det en tett, svak kake. Kaken vil være skjør, da proteinstrukturen ble svekket av for mye blanding. I motsetning til lett og luftig kake, vil en overblandet en sannsynligvis være gummiaktig, seig og ubehagelig. Til slutt kan tettheten og svakheten til kaken få den til å kollapse.

Anbefalt: