Logo no.boatexistence.com

Hva er produsentprisindeks?

Innholdsfortegnelse:

Hva er produsentprisindeks?
Hva er produsentprisindeks?

Video: Hva er produsentprisindeks?

Video: Hva er produsentprisindeks?
Video: What is PPI (Producer Price Index) Inflation Data? | Economic Data Explained 2024, Juni
Anonim

En produsentprisindeks er en prisindeks som måler gjennomsnittlige endringer i prisene mottatt av innenlandske produsenter for deres produksjon. Dens betydning blir undergravd av den jevne nedgangen i produserte varer som andel av utgiftene.

Hva forteller produsentprisindeksen deg?

Produsentprisindeksen er en familie av indekser som måler gjennomsnittlig endring over tid i salgsprisene mottatt av innenlandske produsenter av varer og tjenester.

Hva betyr en høy produsentprisindeks?

Høyere produsentpriser betyr at forbrukere vil betale mer når de kjøper, mens lavere produsentpriser sannsynligvis betyr at forbrukere vil betale mindre på detaljistnivå. Forbrukerprisene spores av den månedlige CPI-rapporten.

Hva er forskjellen mellom KPI og PPI?

Det er to inflasjonsmål i økonomien vår, konsumprisindeksen (KPI) og produsentprisindeksen (PPI). KPI er et mål på den totale verdien av varer og tjenester forbrukere har kjøpt over en spesifisert periode, mens PPI er et mål på inflation fra produsentenes perspektiv.

Hva er et eksempel på produsentprisindeks?

Eksempler inkluderer bomull, bensin og stål. Det tredje og siste PPI-nivået består av ferdigvarer. Det vil si at de har gjennomgått sin siste produksjonsfase og vil bli solgt til forbrukere. Ferdigvarenivået er kilden til kjerne-PPI.

Anbefalt: