Logo no.boatexistence.com

Kunne digeorges syndrom vært forhindret?

Innholdsfortegnelse:

Kunne digeorges syndrom vært forhindret?
Kunne digeorges syndrom vært forhindret?

Video: Kunne digeorges syndrom vært forhindret?

Video: Kunne digeorges syndrom vært forhindret?
Video: DiGeorge syndrome || 22q11. 2 deletion syndrome || Immunodeficiency 2024, Juli
Anonim

Du kan ikke forhindre DiGeorge-syndrom. Personer med en familiehistorie med lidelsen som ønsker å få et barn, bør snakke med en lege som spesialiserer seg i genetikk.

Hvorfor finnes det ingen kur for DiGeorge syndrom?

Selv om det ikke finnes noen kur for DiGeorge syndrom (22q11. 2 delesjonssyndrom), kan behandlinger vanligvis korrigere kritiske problemer, for eksempel hjertefeil eller ganesp alte. Andre helseproblemer og utviklings-, psykiske eller atferdsproblemer kan løses eller overvåkes etter behov.

Hva er forventet levealder for en person med DiGeorge syndrom?

Uten behandling er forventet levealder for noen barn med komplett DiGeorge-syndrom to eller tre år. Imidlertid overlever de fleste barn med DiGeorge syndrom som ikke er "fullstendig" til voksen alder.

Hvilken nåværende forskning gjøres for å utvikle en kur mot DiGeorge syndrom?

Forskere har studert hematopoietisk stamcelletransplantasjon (HSCT) for behandling av spedbarn med komplett DiGeorge-syndrom. Stamceller er spesielle celler som finnes i benmargen som produserer forskjellige typer blodceller, inkludert T-celler.

Kan folk med DiGeorge få barn?

Hvis ingen av foreldrene har DiGeorge-syndrom, risikoen for å få et nytt barn med det antas å være mindre enn 1 av 100 (1 %). Hvis 1 forelder har tilstanden, har de en sjanse på 1 av 2 (50 %) for å overføre den til barnet sitt. Dette gjelder for hvert svangerskap.

Anbefalt: