Logo no.boatexistence.com

Hva er en medisinsk onkolog?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en medisinsk onkolog?
Hva er en medisinsk onkolog?

Video: Hva er en medisinsk onkolog?

Video: Hva er en medisinsk onkolog?
Video: Hva er MS? 2024, Kan
Anonim

Onkologi er en gren av medisinen som omhandler forebygging, diagnostisering og behandling av kreft. En medisinsk fagperson som praktiserer onkologi er en onkolog. Navnets etymologiske opphav er det greske ordet ὄγκος, som betyr 1. "byrde, volum, masse" og 2. "mothak", og det greske ordet λόγος, som betyr "studie".

Hva er forskjellen mellom en onkolog og en medisinsk onkolog?

En onkolog kan også kalles en kreftspesialist Onkologifeltet har 3 hovedområder basert på behandlinger: medisinsk onkologi, strålingsonkologi og kirurgisk onkologi. Medisinske onkologer behandler kreft ved hjelp av medisiner, inkludert kjemoterapi, immunterapi og målrettet terapi.

Hva er rollen til medisinsk onkolog?

Medical oncologist er en lege som behandler kreft ved hjelp av kjemoterapi og andre medisiner som målrettet terapi eller immunterapi. Han er primærhelsepersonell for en kreftpasient som leder utviklingen av pasientens behandling. Han jobber sammen med de andre medisinske avdelingene for best resultat.

Hvorfor ville noen oppsøke en onkolog?

Takeaway. Du vil sannsynligvis bli henvist til en onkolog hvis legen din mistenker at du har sykdommen Din primærlege kan utføre tester for å avgjøre om du kan ha kreft. Hvis det er noen tegn på kreft, kan legen din anbefale å besøke en onkolog så snart som mulig.

Spesialiserer onkologer seg på typer kreft?

Grenen av medisin som er dedikert til å diagnostisere, behandle og forske på kreft er kjent som onkologi, mens en lege som jobber i feltet kalles en onkolog. Noen onkologer fokuserer utelukkende på bestemte krefttyper eller behandlinger.

Anbefalt: