Logo no.boatexistence.com

Er aldrin forbudt i India?

Innholdsfortegnelse:

Er aldrin forbudt i India?
Er aldrin forbudt i India?

Video: Er aldrin forbudt i India?

Video: Er aldrin forbudt i India?
Video: 10 Things Astronomers Wished They NEVER Did 2024, Kan
Anonim

Selv om produksjon, bruk og import av aldrin og dieldrin har vært forbudt i India siden 2003, er disse plantevernmidlene fortsatt persistente i miljøet og kan være assosiert med uønskede nevrologiske og reproduktive effekter. effekter.

Hvorfor er aldrin utestengt?

Opsummering: Aldrin og dieldrin er insektmidler med lignende kjemiske strukturer. … På grunn av bekymring for skade på miljøet og potensielt for menneskers helse, forbød EPA all bruk av aldrin og dieldrin i 1974, bortsett fra å kontrollere termitter.

Brukes aldrin fortsatt?

Selv om bruk av aldrin og dieldrin er forbudt i mange land, ble disse insektmidlene produsert i en rekke europeiske land minst frem til 1978 og brukes fortsatt over hele verden.

Er karbendazim forbudt i India?

De ni plantevernmidlene som har blitt midlertidig forbudt inkluderer Acephate, Carbendazim, Thiamethoxam, Triazofos, Tricyclazole, Buprofezin, Carbofuron, Propiconazole og Thiophanate Methyl.

Hvor ble aldrin forbudt?

Som relaterte polyklorerte plantevernmidler er aldrin svært lipofilt. Dens løselighet i vann er bare 0,027 mg/L, noe som forverrer dens utholdenhet i miljøet. Den ble forbudt av Stockholm-konvensjonen om vedvarende organiske miljøgifter.

Anbefalt: