Logo no.boatexistence.com

Hvilke bein er distale for lårbenet?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke bein er distale for lårbenet?
Hvilke bein er distale for lårbenet?

Video: Hvilke bein er distale for lårbenet?

Video: Hvilke bein er distale for lårbenet?
Video: Femur Distal End Bone Anatomy of Lower Limb Skeletal System Medical Student Lecture 2024, Kan
Anonim

Lårbenet eller lårbenet finnes i overbenet og er det lengste beinet i kroppen. Femur artikulerer proksim alt med acetabulum i bekkenet for å danne hofteleddet, og dist alt med tibia og patella for å danne kneleddet.

Hva er dist alt for lårbenet?

Den distale lårbenet er der benet blusser ut som en opp-ned trakt Det distale lårbenet er området av leggen rett over kneleddet. Distale lårbensbrudd forekommer oftest enten hos eldre personer med svake bein, eller hos yngre personer som har høyenergiskader, for eksempel fra en bilulykke.

Hva er fire bein distale til lårbenet?

Dette er lårben, patella, tibia, fibula, tarsale bein, metatarsal bein og phalanges. Lårbenet er det eneste beinet i låret. Patella er kneskålen og artikulerer med den distale femur.

Hvilke to bein er festet til den distale enden av lårbeinet?

Hodet av lårbenet artikulerer med acetabulum i bekkenbenet som danner hofteleddet, mens den distale delen av lårbenet artikulerer med tibia (shinbone) og patella (kneskål), danner kneleddet.

Hvilke bein er koblet til lårbeinet?

Hovedskaftet til lårbenet er kjent som lårbenets kropp. Den distale enden av lårbenet er der den forbinder med patella (kneskål) og beinene i underbenet, tibia og fibula. Den distale enden av lårbenet har en sal som hviler på toppen av tibia.

Anbefalt: