Logo no.boatexistence.com

Hva er levetiden til en grindehval?

Innholdsfortegnelse:

Hva er levetiden til en grindehval?
Hva er levetiden til en grindehval?

Video: Hva er levetiden til en grindehval?

Video: Hva er levetiden til en grindehval?
Video: What Is Exactly a Pilot Whale? 2024, Kan
Anonim

Kortfinnet grindehval er en av de to artene av hvaler i slekten Globicephala, som den deler med langfinnet grindehval. Den er en del av den oseaniske delfinfamilien.

Hvor mange grindehval er det igjen i verden?

Pilothvalbestanden er ukjent, men de anses ikke som truet. Det er anslagsvis 1 million langfinnede grindhval og omtrent 200 000 grindhval over hele verden.

Hvor mye veier en grindehval?

Voksne, kortfinnede grindhvaler er rundt 3,5 – 6,5 meter lange. Når de blir født, er grindhvalene omtrent 1.4 – 1,9 meter lang. Ved fødselen veier kortfinnede grindhval omtrent 60 kilogram (135 pounds) En fullvoksen voksen vil veie mellom 1 og 4 tonn.

Migrerer grindehval?

Kortfinnede pilothval ser ut til å være generelt nomadiske, med ingen kjente migrasjonsmønstre. Noen kortvarige nord-sør-bevegelser forekommer imidlertid, antagelig relatert til byttedyrbevegelser eller inntrenging av varmt vann.

Hvorfor kalles grindhval en grindhval?

Pilothval er faktisk et av de største medlemmene av delfinfamilien, men de blir behandlet som hvaler i henhold til sjøpattedyrsbeskyttelsesforskriften 1992. De ble k alt grindehvaler fordi man trodde at hver pod fulgte en 'pilot' i gruppen.

Anbefalt: