Logo no.boatexistence.com

Hos meitemark dannes nerven rundt?

Innholdsfortegnelse:

Hos meitemark dannes nerven rundt?
Hos meitemark dannes nerven rundt?

Video: Hos meitemark dannes nerven rundt?

Video: Hos meitemark dannes nerven rundt?
Video: Наука и Мозг | Открытие Электрической Возбудимости | 011 2024, Kan
Anonim

Et par circum-pharyngeal connectives fra hjernen omkranser svelget og forbinder deretter med et par sub-pharyngeal ganglier som ligger under pharynx i det fjerde segmentet. Dette arrangementet betyr at hjernen, sub-pharyngeal ganglia og circum-pharyngeal connectives danner en nervering rundt svelget

Er nerver til stede i meitemark?

Metemark har et enkelt nervesystem. Cerebral ganglion er koblet til en ventral nervestreng som går langs hele kroppen. Hvert segment er koblet til denne ledningen, slik at meitemark kan bevege seg og reagere på lys, berøring, kjemikalier, vibrasjoner og mer.

Hva er nervesystemet til meitemark?

Nervesystemet til meitemarken er " segmentert" akkurat som resten av kroppen. "Hjernen" er plassert over svelget og er koblet til det første ventrale gangliet. Hjernen er viktig for bevegelse: hvis hjernen til meitemarken fjernes, vil meitemarken bevege seg kontinuerlig.

På hvilken side av kroppen finnes nervesnoren i meitemark?

Nervesystemet består av den ventrale nervestrengen, som beveger seg langs ormen på den ventrale siden, og en serie ganglier, som er vevsmasser som inneholder mange nerveceller. Nervekragen omgir svelget og består av ganglier over og under svelget.

Hvor mange par av nervesystemet har en meitemark?

Abstrakt. En studie av meitemarkens perifere nerver viser at ett par nerve stammer oppstår fra laterale regioner av hjerneganglion, ett par nær lateral og to par fra ventrale region. av de sirkumfaryngeale bindene.

Anbefalt: