Logo no.boatexistence.com

Hvor stammer føhnvinden?

Innholdsfortegnelse:

Hvor stammer føhnvinden?
Hvor stammer føhnvinden?

Video: Hvor stammer føhnvinden?

Video: Hvor stammer føhnvinden?
Video: Eske Willerslev: Hvor stammer vi fra? 2024, Kan
Anonim

En vind som er varmere enn luften som fortrenges langs og i bunnen av en skråning, blir referert til som en 'foehn'. ' Dette begrepet har sin opprinnelse i de varme vindene som går nedover bakkene til Alpene i Europa.

Hvor oppstår foehn-vind i USA?

Foehn-vind er ofte dokumentert nær fjellene i det vestlige USA, og inkluderer Chinook-vindene nær Rocky Mountains (Oard 1993), Santa Ana-vindene nær fjellene i det sørlige California (Burroughs 1987; Lessard 1988), og Sundowner slynger seg nær Santa Ynez-fjellene (Blier 1998 …

Hvilken tid på året oppstår foehn-vind?

2) avslørte at rundt to tredjedeler av disse hendelsene skjedde i løpet av de kjøligere månedene av året mellom november og april, som var lik andre dokumenterte foehn-vinder i den vestlige delen av landet USA (Julian og Julian 1969; Oard 1993; Raphael 2003).

Hva er betydningen av adiabatisk oppvarming i dannelsen av foehn vind?

Som en konsekvens av de forskjellige adiabatiske forfallsratene for fuktig og tørr luft, blir luften i lebakkene varmere enn tilsvarende høyder i vindbakkene. Föhn-vind kan øke temperaturen med så mye som 14 °C (25 °F) på bare noen få timer.

Hva er bregnen i Østerrike?

Fern Pass (høyde 1212 m) er et fjellpass i de tyrolske Alpene i Østerrike. Det ligger mellom Lechtal-alpene i vest og Mieming-fjellene i øst. Den høyeste toppen i Tyskland, Zugspitze, ligger bare 13,5 km unna mot nordøst.

Anbefalt: