Logo no.boatexistence.com

Når eggstokken er overlegen kan tilfellet være?

Innholdsfortegnelse:

Når eggstokken er overlegen kan tilfellet være?
Når eggstokken er overlegen kan tilfellet være?

Video: Når eggstokken er overlegen kan tilfellet være?

Video: Når eggstokken er overlegen kan tilfellet være?
Video: Узнай, как ЗАХВАТИТЬ ВЕСЬ МИР в Crusader Kings 3! Самый ЭФФЕКТИВНЫЙ СПОСОБ! 2024, Kan
Anonim

Blomstertyper er basert på eggstokkens plassering i en blomst. Det er tre kategorier: hypogynous, perigynous og epigynous. (a) hypogynous, hvis begerblader, kronblader og støvbærere er festet til beholderen under eggstokken Eggstokken i dette tilfellet sies å være overlegen.

Hva er en overordnet eggstokk?

En overordnet eggstokk er en eggstokk festet til beholderen over festet til andre blomsterdeler. En overlegen eggstokk finnes i typer kjøttfulle frukter som ekte bær, drupes osv. En blomst med dette arrangementet beskrives som hypogyn.

I hvilken tilstand er eggstokken overlegen?

Hvis begerbladene, kronbladene og støvbærerne, eller deres forenede baser (blomsterør), kommer fra under eggstokken, er det overlegent. Hvis begerbladene, kronbladene og støvbærerne er fri fra hverandre, er blomsten hypogyn (sammenlignet med perigyn og epigyn.

Hvordan vet du om eggstokkene dine er overlegne eller underordnede?

En eggstokk med flere karpeller består av mer enn én karpell og kan ha ett eller flere lokuler. Ovarieposisjon er en nyttig funksjon i klassifisering. En eggstokk festet over andre blomsterdeler kalles superior (se bilde); når den ligger under festet til andre blomsterdeler, er den dårligere (se bilde).

Hvilken familie har en overordnet eggstokk?

Den unilocular superior ovarie finnes i Papaveraceae-familien.

Anbefalt: