Logo no.boatexistence.com

Hvor oppsto de indoeuropeiske språkene?

Innholdsfortegnelse:

Hvor oppsto de indoeuropeiske språkene?
Hvor oppsto de indoeuropeiske språkene?

Video: Hvor oppsto de indoeuropeiske språkene?

Video: Hvor oppsto de indoeuropeiske språkene?
Video: Evolution of the Indo-European Languages - Ancient Civilizations DOCUMENTARY 2024, Kan
Anonim

Indoeuropeiske språk har sin opprinnelse i Anatolia, tyder forskning. Sammendrag: De indoeuropeiske språkene tilhører en av de mest spredte språkfamiliene i verden. De siste to årtusenene har mange av disse språkene blitt skrevet, og historien deres er relativt klar.

Hvor kom indoeuropeiske språk fra?

Indoeuropeiske språk kom fra en felles rot for omtrent 15 000 år siden Forskere ledet av professor Mark Pagel ved University of Reading har nettopp publisert en rapport som finner at Indo -Europeiske språk kom fra en felles rot, en proto-eurasisk, for rundt 15 000 år siden.

Når kom indoeuropeiske språk til Europa?

Denne nye studien utfordrer et av de mest populære synspunktene om opprinnelsen til indoeuropeiske språk i Europa, som er at stamfaren til alle disse språkene ankom Europa med tidlige bønder som ekspanderte fra det nære østen mer enn 9 000 år siden.

Hvor var det opprinnelige hjemlandet til indoeuropeerne?

Det mest aksepterte forslaget om plasseringen av det proto-indo-europeiske hjemlandet er steppehypotesen, som setter det arkaiske, tidlige og sene PIE-hjemmelandet i den pontisk-kaspiske steppenrundt 4000 f. Kr. Den ledende konkurrenten er den anatoliske hypotesen, som setter den i Anatolia rundt 8000 f. Kr.

Hvor har indoeuropeisk opprinnelse to teorier?

Vi tester to teorier av indoeuropeisk opprinnelse: 'Kurgan-utvidelsen' og hypotesene om 'anatolisk jordbruk'. Kurgan-teorien sentrerer seg om mulige arkeologiske bevis for en utvidelse til Europa og det nære østen av Kurgan-ryttere fra det sjette årtusen BP.

Anbefalt: