Logo no.boatexistence.com

Når var orkanen i Kauai?

Innholdsfortegnelse:

Når var orkanen i Kauai?
Når var orkanen i Kauai?

Video: Når var orkanen i Kauai?

Video: Når var orkanen i Kauai?
Video: Ураган Идалия обрушился на Флориду, это первый ураган такого масштаба за 200 лет. 2024, Kan
Anonim

Den siste orkanen som traff noen av de største øyene på Hawaii var orkanen Iniki. Orkanen Iniki Iniki forårsaket rundt $3,1 milliarder (1992 USD) i skader og seks dødsfall, noe som gjorde det den dyreste naturkatastrofen som er registrert i staten. På den tiden var Iniki den tredje dyreste orkanen i USA. https://en.wikipedia.org › wiki › Hurricane_Iniki

orkanen Iniki – Wikipedia

(se video nedenfor), som traff øya Kauai i september 1992, midt i orkansesongen på Hawaii.

Når var den siste orkanen i Kauai?

Heldigvis er orkaner sjeldne i Hawaiʻi - den siste store orkanen som traff øyene var orkanen ʻIniki i 1992, som forårsaket $3.1 milliard i skade og ødela øya Kauai; den drepte seks mennesker. Den siste var Hurricane Lane, som nådde toppen som en kraftig kategori 5-orkan i august 2018.

Når rammet orkanen Iwa Kauai?

Orkanen Nina (1957) ga rekordvind i Honolulu. Hurricane Dot (1959) forårsaket skade på Kauai. Orkanen Estelle (1986) produserte svært høye surfe på Hawaii og Maui og flom på Oahu. Kauai fikk også hovedtyngden av orkanen Iwa, som rammet 23. november 1982 og produserte anslagsvis 234 millioner dollar i skade.

Hva het orkanen som ødela Kauai i 1992?

HONOLULU, Hawaii (HawaiiNewsNow) - Klokken 08.00 den 11. september 1992 nådde orkanen Iniki sin høyeste intensitet - og var på vei rett mot Kauai. Varselssirenene begynte å buldre tidlig den morgenen, og timene før sammenstøtet var kaotiske.

Hva er den sterkeste orkanen noensinne?

For øyeblikket er orkanen Wilma den sterkeste atlantiske orkanen som noen gang er registrert, etter å ha nådd en intensitet på 882 mbar (hPa; 26.05 inHg) i oktober 2005; på den tiden gjorde dette også Wilma til den sterkeste tropiske syklonen over hele verden utenfor det vestlige Stillehavet, hvor syv tropiske sykloner er blitt registrert for å intensivere …

Anbefalt: