Logo no.boatexistence.com

For materielle giftforhold er forholdet mellom?

Innholdsfortegnelse:

For materielle giftforhold er forholdet mellom?
For materielle giftforhold er forholdet mellom?

Video: For materielle giftforhold er forholdet mellom?

Video: For materielle giftforhold er forholdet mellom?
Video: Что означает, если зацвел кактус дома или на работе 2024, Kan
Anonim

Poissons forhold (v) er konstanten som relaterer disse endringene i dimensjoner. Det er definert som forholdet av endringen i sidebredde per breddeenhet til endring i aksial lengde per lengdeenhet forårsaket av aksial strekking eller spenning av et materiale.

Hva er Poisson-forhold i styrken til materialer?

Strength of Materials

Poissons forhold er definert som negativet av forholdet mellom lateral tøyning og aksial tøyning for en enaksial spenningstilstand Hvis en strekkbelastning påføres et materiale, vil materialet forlenges på lastens akse (vinkelrett på strekkspenningsplanet), som illustrert i figur 1 (a).

Hvordan beregnes Poisson-forholdet?

Likningen for å beregne Poissons forhold er gitt som ν=(-ε_trans)/ε_axial. Tverrtøyning (ε_trans) måles i retningen vinkelrett på påført kraft, og aksial tøyning (ε_aksial) måles i retning påført kraft.

For hvilket materiale er Poisson-forholdet mer?

Poisson-forholdet er en fast term, det betyr at Poisson-forholdet for ethvert materiale ligger mellom 0 og 1. Det er ikke noe materiale som har mer enn 1 og mindre enn 0.

Hva indikerer Poisson-forholdet?

Poissons forhold, forenklet sagt, er målet på hvor mye bredden eller diameteren til et materiale vil endres når det trekkes i lengderetningen Eller, i mer tekniske termer, det er målet for endringen i lateral (tverrgående) tøyning over endringen i lineær (aksial) tøyning.

Anbefalt: