Logo no.boatexistence.com

Hvorfor mange guder i hinduismen?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor mange guder i hinduismen?
Hvorfor mange guder i hinduismen?

Video: Hvorfor mange guder i hinduismen?

Video: Hvorfor mange guder i hinduismen?
Video: The Many Gods of the Hindu Faith | The Story of God 2024, Kan
Anonim

De spør meg: "Hvorfor har du så mange guder?" Hinduer tilber en Høyeste Vesen k alt Brahman, men med forskjellige navn Dette er fordi folkene i India med mange forskjellige språk og kulturer har forstått den ene Gud på sin egen distinkte måte. Den øverste Gud har utallige guddommelige krefter.

Hvor mange guder finnes det i hinduismen?

Hinduismens 33 millioner guder. Hvorfor hinduer tilber så mange guder og gudinner er et virkelig mysterium for de fleste. I Vesten er begrepet polyteisme ikke annet enn fantasi eller mytologi som er verdig tegneseriemateriale.

Hvor kommer hinduistiske guder fra?

Hinduismens guder har utviklet seg fra den vediske epoken (2. årtusen f. Kr.) gjennom middelalderen (1. årtusen e. Kr.), region alt i Nepal, India og i Sørøst-Asia, og på tvers av hinduismens mangfoldige tradisjoner.

Hvem er den virkelige Gud i hinduismen?

Brahma er den første guden i det hinduistiske triumviratet, eller trimurti. Triumviratet består av tre guder som er ansvarlige for skapelse, vedlikehold og ødeleggelse av verden. De to andre gudene er Vishnu og Shiva. Vishnu er bevareren av universet, mens Shivas rolle er å ødelegge det for å gjenskape det.

Hvem er den øverste Gud?

Den øverste Gud har utallige guddommelige krefter. … Dette er den allmektige Gud, hvis tre hovedformer er Brahma; skaperen, Vishnu, opprettholderen og Shiva, ødeleggeren. Hinduer tror på mange guder som utfører ulike funksjoner; som ledere i et stort selskap. Disse må ikke forveksles med den Høyeste Gud.

Anbefalt: