Logo no.boatexistence.com

I hvilken måned høstes rabi-avlingene?

Innholdsfortegnelse:

I hvilken måned høstes rabi-avlingene?
I hvilken måned høstes rabi-avlingene?

Video: I hvilken måned høstes rabi-avlingene?

Video: I hvilken måned høstes rabi-avlingene?
Video: rabi crops 2024, Kan
Anonim

1. Rabi. Første høstsesong i et kalenderår - Rabi-avlinger høstes mellom månedene april og juni. Vanligvis blir frøene til disse avlingene sådd året før - mellom oktober og desember.

Når rabi-avlinger dyrkes og høstes?

Rabiavlingene blir sådd rundt midten av november, helst etter at monsunregnet er over, og innhøsting begynner i april/mai Avlingene dyrkes enten med regnvann som har sivet ned ned i bakken eller ved bruk av vanning. Godt regn om vinteren ødelegger rabi-avlingene, men er bra for kharif-avlingene.

Hastes rabi-avlinger om sommeren?

Rabi-avlinger blir sådd i vintersesongen. Den blir sådd i månedene oktober til desember. De høstes i månedene april til juni. … Rabi-avlinger blir ikke sådd i sommersesongen.

Hva er de 3 typene avlinger?

India er geografisk et stort land, så det har forskjellige mat- og ikke-matvekster som dyrkes i tre hovedavlingssesonger som er rabi, kharif og zaid Matavlinger- Ris, hvete, hirse, mais og belgfrukter. Kontantavlinger – sukkerrør, oljefrø, hagebruksvekster, te, kaffe, gummi, bomull og jute.

Hvilken er ikke zaid-avling?

Detaljert løsning. Riktig svar er alternativ 1, dvs. Mustard. Kharif-avlinger: Kharif-avlinger er også kjent som monsunavlinger ettersom de dyrkes i monsunsesongen.

Anbefalt: