Logo no.boatexistence.com

Er kharif og rabi avlinger?

Innholdsfortegnelse:

Er kharif og rabi avlinger?
Er kharif og rabi avlinger?

Video: Er kharif og rabi avlinger?

Video: Er kharif og rabi avlinger?
Video: Rabi, Kharif and Zaid the 3 major crop seasons of India 2024, Kan
Anonim

Den indiske avlingssesongen er klassifisert i to hovedsesonger- (i) Kharif og (ii) Rabi basert på monsunen Kharif-avlingssesongen er fra juli – oktober i løpet av sørvest-monsun og Rabi-avlingssesongen er fra oktober-mars (vinter). Avlingene som dyrkes mellom mars og juni er sommeravlinger.

Hva er forskjellen mellom rabi- og kharif-avling?

Rabi-avlinger blir sådd ved slutten av monsunen eller begynnelsen av vinteren. De er også kjent som vintervekster. Kharif-avlinger blir sådd i begynnelsen av regntiden og er også kjent som monsunavlinger. … Disse avlingene krever mye vann og varmt vær for å vokse.

Hvilken avling er både rabi- og kharif-avling?

Merknader: Ris dyrkes i både rabi og Kharif. Belgfrukter dyrkes i Rabi, Kharif så vel som Zaid. Noen grove kornsorter som Jowar (Sorghum) dyrkes også som Rabi, selv om de fleste grove kornsorter er Kharif-avlinger.

Hvilke avlinger er Kharif-avlinger?

Ris, mais og bomull er noen av de viktigste Kharif-avlingene i India. Det motsatte av Kharif-avlingen er Rabi-avlingen, som dyrkes om vinteren.

Er kharif-avlingen?

Ordet «Kharif» er arabisk for høst siden sesongen faller sammen med begynnelsen av høsten eller vinteren. … Disse avlingene blir vanligvis sådd i begynnelsen av monsunsesongen rundt juni og høstes innen september eller oktober. Ris, mais, bajra, ragi, soyabønner, jordnøtt, bomull er alle typer Kharif-avlinger.

Anbefalt: