Logo no.boatexistence.com

Hvilken næring er det i poteter?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken næring er det i poteter?
Hvilken næring er det i poteter?

Video: Hvilken næring er det i poteter?

Video: Hvilken næring er det i poteter?
Video: Potatoes: Good or Bad? 2024, Kan
Anonim

Poteten er en moderat jernkilde, og dens høye vitamin C-innhold fremmer jernabsorpsjonen. Det er en god kilde til vitamin B1, B3 og B6 og mineraler som kalium, fosfor og magnesium, og inneholder folat, pantotensyre og riboflavin.

Hvor er næringsstoffene i en potet?

Mens skinnet inneholder omtrent halvparten av den totale kostfiberen, finnes majoriteten (> 50%) av næringsstoffene i selve poteten. Det eneste næringsstoffet som går betydelig tapt når huden fjernes, er fiber. Kalium og vitamin C finnes hovedsakelig i potetkjøttet

Hva er helsefordelene med poteter?

Poteter er en god kilde til fiber, som kan hjelpe deg å gå ned i vekt ved å holde deg mett lenger. Fiber kan bidra til å forhindre hjertesykdom ved å holde kolesterol og blodsukker i sjakk. Poteter er også fulle av antioksidanter som virker for å forebygge sykdommer og vitaminer som hjelper kroppen din til å fungere ordentlig.

Er potet et protein eller karbohydrat?

Bortsett fra å ha mye vann når de er ferske, er poteter hovedsakelig sammensatt av karbohydrater og inneholder moderate mengder protein og fiber - men nesten ikke fett.

Hva skjer hvis du spiser for mange poteter?

Å spise for mange poteter kan føre til høyt blodtrykk Og det gjaldt både menn og kvinner. Det er vanskelig å gi en sterk anbefaling før resultatene er replikert av andre forskere, sa studiens hovedforfatter, Dr.

Anbefalt: