Logo no.boatexistence.com

Hva er den hellige ånd?

Innholdsfortegnelse:

Hva er den hellige ånd?
Hva er den hellige ånd?

Video: Hva er den hellige ånd?

Video: Hva er den hellige ånd?
Video: 3 Minute Theology 1.8: Who is the Holy Spirit? 2024, Kan
Anonim

For flertallet av kristne kirkesamfunn er Den Hellige Ånd den tredje person i Den Hellige Treenighet – Fader, Sønn og Hellig Ånd, og er den allmektige Gud. Som sådan er han personlig og også fullt ut Gud, likeverdig og evig med Gud, Guds Fader og Sønn.

Hva er egentlig Den Hellige Ånd?

I Abrahamske religioner er Den Hellige Ånd, også kjent som Den Hellige Ånd, et aspekt eller representant for Gud, ved hjelp av hvilken Gud kommuniserer med mennesker eller handler på dem. I jødedommen refererer det til Guds guddommelige kraft, kvalitet og innflytelse over universet eller over hans skapninger.

Hvordan kan jeg forstå Den Hellige Ånd?

Å motta Den Hellige Ånd er når du stoler på Gud med ditt hjerte og tror at Gud sendte sin sønn for å dø i ditt sted som et offer for dine synder. Den Hellige Ånd blir i deg når du setter din lit til Gud.

Hvordan er Den Hellige Ånd en person?

I Det nye testamente blir Guds guddommelige Ånd, Den Hellige Ånd, mer personlig … I Jesu avskjedsbudskap i Johannesevangeliet, kapittel 14 til 16, Jesus snakker om Den Hellige Ånd som om Han snakker om en personlig venn. Han omtaler Ham som den (gresk: ekeinos) ved å bruke det maskuline personlige pronomenet.

Hva er de 7 egenskapene til Den Hellige Ånd?

De syv gaver fra Den Hellige Ånd er visdom, forståelse, råd, styrke, kunnskap, fromhet og frykt for Herren Mens noen kristne godtar disse som en endelig liste over spesifikke egenskaper, andre forstår dem bare som eksempler på Den Hellige Ånds verk gjennom de troende.

Anbefalt: