Logo no.boatexistence.com

Skal jeg gå til legevakten for peritonsillær abscess?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg gå til legevakten for peritonsillær abscess?
Skal jeg gå til legevakten for peritonsillær abscess?

Video: Skal jeg gå til legevakten for peritonsillær abscess?

Video: Skal jeg gå til legevakten for peritonsillær abscess?
Video: Blood Clot Symptoms & Signs [Causes & Treatment of Leg Blood Clots] 2024, Kan
Anonim

Ring legen din hvis du har sår hals med feber eller noen av de andre problemene som kan være forårsaket av en peritonsillær abscess. Det er sjelden at en abscess kommer i veien for pusten din, men hvis den gjør det, kan det hende du må gå til legevakten med en gang.

Er peritonsillær abscess en nødsituasjon?

Dette er en livstruende medisinsk nødsituasjon. Abscessen kan bryte opp (rupture) inn i halsen. Innholdet i abscessen kan reise inn i lungene og forårsake lungebetennelse.

Er en peritonsillær abscess alvorlig?

Peritonsillære abscesser kan forårsake alvorlige symptomer eller komplikasjoner. Sjeldne og mer alvorlige symptomer inkluderer: infiserte lunger . blokkert (blokkert) luftvei.

Krever peritonsillær abscess sykehusinnleggelse?

De fleste pasienter med peritonsillær abscess kan behandles poliklinisk, men en liten prosentandel (f.eks. 14 prosent i én studie) kan kreve sykehusinnleggelse. 12 Sykehusopphold overstiger vanligvis ikke to dager og er nødvendig for smertekontroll og hydrering.

Hva skjer hvis du ikke behandler peritonsillær abscess?

Peritonsillære abscesser, også k alt quinsy, oppstår vanligvis som en komplikasjon av betennelse i mandlene. De er oftest forårsaket av "strep hals"-bakterier (gruppe A beta-hemolytiske streptokokker). Hvis en peritonsillær abscess ikke behandles raskt, infeksjonen kan spre seg til halsen, munntaket og lungene

Anbefalt: