Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er ikke den efferente arteriolen en venule?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er ikke den efferente arteriolen en venule?
Hvorfor er ikke den efferente arteriolen en venule?

Video: Hvorfor er ikke den efferente arteriolen en venule?

Video: Hvorfor er ikke den efferente arteriolen en venule?
Video: Overview of Orthostatic Intolerance 2024, Kan
Anonim

Den afferente-efferente arteriolesituasjonen er unik fordi blod vanligvis renner ut av kapillærer og inn i venoler og ikke inn i andre arterioler De efferente arteriolene deler seg for å danne et nettverk av kapillærer, k alt, som omgir rørformede deler av nefronet i nyrebarken.

Hva er forskjellen mellom efferente og afferente arterioler?

Efferent arteriole er en gren av nyrearterien som drenerer blod bort fra glomerulus. Afferent arteriole fører blod til glomerulus. Efferent arteriole tar blod bort fra glomerulus. … Blodtrykket i den efferente arteriolen er mindre enn trykket i de afferente arteriolene

Hvorfor er den efferente arteriolen smalere enn den afferente arteriolen?

Den efferente arteriolen fører blod bort fra glomerulus. … Blod strømmer gjennom stort trykk i glomerulus fordi den afferente arteriolen, som leverer blod til glomerulus, har liten vaskulær motstand fordi den er kort og bred. Så trykkreduksjonen er mindre sammenlignet med andre vev.

Bærer efferente arterioler oksygenrikt blod?

Disse afferente arteriolene forgrener seg inn i de glomerulære kapillærene, noe som letter væskeoverføring til nefronene inne i Bowmans kapsel, mens efferente arterioler tar blod vekk fra glomerulus, og inn i interlobulæren. kapillærer, som gir oksygenering av vev til parenkymet i nyrene.

Hva er mellom Venule og arteriole?

Kapillærer er små tynnveggede kar som forbinder arteriolene og venulene; det er gjennom kapillærene at næringsstoffer og avfallsstoffer utveksles mellom blod og kroppsvev.

Anbefalt: