Logo no.boatexistence.com

Når profeten forlater vertsgenomet, kommer den inn i?

Innholdsfortegnelse:

Når profeten forlater vertsgenomet, kommer den inn i?
Når profeten forlater vertsgenomet, kommer den inn i?

Video: Når profeten forlater vertsgenomet, kommer den inn i?

Video: Når profeten forlater vertsgenomet, kommer den inn i?
Video: Prophage is viral genome 2024, Kan
Anonim

I den lysogene syklusen blir virus-DNA integrert i vertens DNA, men virale gener uttrykkes ikke. Profagen sendes videre til datterceller ved hver celledeling. Etter en tid forlater profeten bakteriens DNA og går gjennom lytisk syklus lytisk syklus. til bakterielle virus eller bakteriofager), den andre er den lysogene syklusen. Den lytiske syklusen resulterer i ødeleggelse av den infiserte cellen og dens membran. https://en.wikipedia.org › wiki › Lytic_cycle

Lytisk syklus - Wikipedia

, skaper flere virus.

Hva skjer med profeten når vertscellen reproduserer?

Profaggenomet replikeres deretter passivt sammen med vertsgenomet ettersom vertscellen deler seg så lenge den forblir der og ikke danner proteinene som kreves for å produsere avkom. Siden faggenomet generelt er relativt lite, er bakterievertene norm alt relativt uskadde av denne prosessen.

Hva skjer når et virus kommer inn i den lysogene syklusen?

Under den lysogene syklusen, i stedet for å drepe verten, integreres faggenomet i det bakterielle kromosomet og blir en del av verten. Det integrerte faggenomet kalles en profag. En bakterievert med en profag kalles et lysogen.

Hva kalles det når virus-DNA blir med vertsgenomet for å lage en profet?

lysogen syklus: En form for viral reproduksjon som involverer fusjon av nukleinsyren til en bakteriofag med den til en vert, etterfulgt av spredning av den resulterende profagen.

Hva skjer under den lytiske syklusen?

Den lytiske syklusen innebærer reproduksjon av virus ved å bruke en vertscelle for å produsere flere virus; virusene bryter deretter ut av cellen. Den lysogene syklusen innebærer inkorporering av det virale genomet i vertscellens genom, og infiserer det innenfra.

Anbefalt: