Logo no.boatexistence.com

Hva er forskjellene mellom hamartoma og choristoma?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellene mellom hamartoma og choristoma?
Hva er forskjellene mellom hamartoma og choristoma?

Video: Hva er forskjellene mellom hamartoma og choristoma?

Video: Hva er forskjellene mellom hamartoma og choristoma?
Video: Hamartoma vs Choristoma | Pathology Series 2024, Kan
Anonim

Hamartomer er en overvekst av modent vev som norm alt forekommer i et område av kroppen, men med uorganisering og ofte med ett element som dominerer. Choristomas på den annen side er en masse av vev histologisk norm alt for en annen del av kroppen enn den den befinner seg i (heterotopisk/ektopisk).

Hva er hamartoma og choristoma?

De to kan differensieres som følger: et hamartoma er et overskudd av norm alt vev i en normal situasjon (f.eks. et fødselsmerke på huden), mens et choristoma er en overskudd av vev i en unormal situasjon (f.eks. bukspyttkjertelvev i tolvfingertarmen).

Hva er forskjellen mellom hamartom og godartet svulst?

Greningslinjen mellom hamartomer og godartede neoplasmer er ofte uklar, siden begge lesjonene kan være klonale. Et hamartom viser imidlertid, i motsetning til en neoplasma, en selvbegrenset vekst.

Hva betyr choristoma?

Choristoma er en tumorlignende masse bestående av normale celler på et unorm alt sted (J Oral Maxillofac Surg 2012;24:110) Hamartoma er en tumorlignende misdannelse som består av modne normale celler på vanlig plassering, men som en uorganisert masse.

Er hemangiom et hamartom?

Hemangiomer, som er hamartomer sammensatt av vaskulært vev, kan virke ganske store ved fødselen, men blir vanligvis stående ubehandlet med mindre de truer ansiktsstrukturer.

Anbefalt: