Logo no.boatexistence.com

Finnes det en kur mot cystinose?

Innholdsfortegnelse:

Finnes det en kur mot cystinose?
Finnes det en kur mot cystinose?

Video: Finnes det en kur mot cystinose?

Video: Finnes det en kur mot cystinose?
Video: Top 7 Alpha Lipoic Acid Foods & Vitamin SCAM [Neuropathy & Diabetes] 2024, Kan
Anonim

Leukocyttcystinanalyse er hjørnesteinen for både diagnose og terapeutisk overvåking av sykdommen. Flere behandlingslinjer er tilgjengelige for cystinose, inkludert det cystindepleterende midlet cysteamin, nyreerstatningsterapi, hormonell terapi og andre; men ingen kurativ behandling er ennå tilgjengelig

Hva er forventet levealder for noen med cystinose?

Nyreallograft og medisinsk behandling rettet mot den grunnleggende metabolske defekten har endret den naturlige historien til cystinose så drastisk at pasienter har en forventet levealder forlenger de siste 50 årene Følgelig tidlig diagnose og passende terapi er svært viktig.

Hvordan behandles cystinose?

Nefropatisk cystinose er en sjelden sykdom som vanligvis opptrer hos spedbarn og barn i ung alder. Det er en livslang tilstand, men tilgjengelige behandlinger, som cysteaminbehandling og nyretransplantasjon, har gjort det mulig for mennesker med sykdommen å leve lenger.

Hvem behandler cystinose?

I starten kan teamet inkludere pasientens nephrologist (nyrespesialist), farmasøyt og barnelege (for barn) eller primærlege (for voksne). En nefrolog er spesialist i nyresykdom og er den primære helsepersonell for cystinosepasienter.

Hva gjør cystinose?

Cystinose er en tilstand preget av akkumulering av aminosyren cystin (en byggestein av proteiner) i cellene. Overflødig cystin skader celler og danner ofte krystaller som kan bygge seg opp og forårsake problemer i mange organer og vev.

Anbefalt: