Logo no.boatexistence.com

Hvorfor bør sveisen strø med hammer?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor bør sveisen strø med hammer?
Hvorfor bør sveisen strø med hammer?

Video: Hvorfor bør sveisen strø med hammer?

Video: Hvorfor bør sveisen strø med hammer?
Video: Welding slag processing hammer 2024, Kan
Anonim

Peening brukes for å hjelpe en sveisefuge med å strekke seg ettersom den avkjøles ved å avlaste indre spenninger. Peen lett med den runde enden av en ball peen hammer. For mye hamring vil legge til påkjenninger til sveisen eller føre til at sveisen herder og blir sprø.

Hva betyr det å pinge en sveis?

Peening er en effektiv metode som brukes til å balansere krympingen av en sveisepytt når den avkjøles. Vanligvis tynner sveisestrengen den ut ved å strekke den over overflaten.

Hva er presing i sveising?

Peening er en kaldbearbeidingsprosess der overflaten av komponenten bevisst deformeres, i den grunnleggende metoden, ved å hamre. Under peening forsøker overflatelaget å ekspandere sideveis, men hindres i å gjøre det på grunn av den elastiske naturen til bulkmaterialet under overflaten. … hammer.

Hva er peened metall?

Peening er prosessen med å bearbeide et metalls overflate for å forbedre dets materialegenskaper, vanligvis med mekaniske midler, som for eksempel hammerslag, ved sprengning med hagl (kultblending) eller sprengning av lysstråler med laserpeening. … Peening kan også oppmuntre til strekkherding av overflatemetallet.

Hva er peening og hvorfor gjøres det?

Shot pening, også kjent som kuleblåsing, er en kald arbeidsprosess som brukes til å etterbehandle metalldeler for å forhindre tretthet og spenningskorrosjonsfeil og forlenge produktets levetid for delen. Ved shot peening bombarderer små sfæriske skudd overflaten på delen som skal ferdigstilles.

Anbefalt: