Logo no.boatexistence.com

Forebygging av vranglås ved å nekte hold-og-vent-tilstand?

Innholdsfortegnelse:

Forebygging av vranglås ved å nekte hold-og-vent-tilstand?
Forebygging av vranglås ved å nekte hold-og-vent-tilstand?

Video: Forebygging av vranglås ved å nekte hold-og-vent-tilstand?

Video: Forebygging av vranglås ved å nekte hold-og-vent-tilstand?
Video: Tips til forebygging av skader ved uvær, storm og flom 2024, Kan
Anonim

Vent-og-vent-tilstanden kan forhindres ved å kreve at en prosess ber om alle nødvendige ressurser på en gang og blokkerer prosessen til alle forespørsler kan innvilges samtidig.

Hvordan kan dødlås forhindres i vente- og ventetilstand?

En måte å unngå sirkulær venting på er å nummerere alle ressurser, og å kreve at prosesser ber om ressurser bare i strengt økende (eller synkende) rekkefølge. Med andre ord, for å be om ressurs Rj, må en prosess først frigi all Ri slik at i >=j.

Hva er hold og vent-tilstanden?

Hold and Wait og Circular Wait er betingelser som oppfylles når vranglås oppstårDet betyr at dersom disse to betingelsene ikke er oppfylt, vil du ikke være i en vranglås. Hold og vent-betingelsen sier at prosessen holder på en eller flere ressurs(er) som kanskje (eller kanskje ikke) kreves av andre prosesser.

Hvordan kan dødlås forhindres ved å ikke følge hold og vent. Er det mulig policy?

Så det er ikke mulig å forhindre dødlåser ved å nekte gjensidig ekskludering Hold og vent: En protokoll for å sikre at hold-og-vent-tilstand aldri oppstår sier at hver prosess må be om og få alle ressursene før den begynner å utføres. … Imidlertid forårsaker begge protokollene lav ressursutnyttelse og sult.

Hva er vranglåsforebygging Hvordan kan sirkulær venting mellom prosesser forhindres?

Deadlock-forebygging fungerer ved å hindre at en av de fire Coffman-tilstandene oppstår Å fjerne den gjensidige eksklusjonsbetingelsen betyr at ingen prosess vil ha eksklusiv tilgang til en ressurs. Dette viser seg umulig for ressurser som ikke kan spoles. Men selv med spolerte ressurser, kan dødlåsen fortsatt oppstå.

Anbefalt: