Logo no.boatexistence.com

Hvem er i faresonen for underernæring?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er i faresonen for underernæring?
Hvem er i faresonen for underernæring?

Video: Hvem er i faresonen for underernæring?

Video: Hvem er i faresonen for underernæring?
Video: Malnutrition: A Hidden Epidemic in Older Adults 2024, Kan
Anonim

Men gruppene som er mest utsatt for underernæring er: eldre - spesielt de som er på sykehus eller institusjonalisert, personer med lav inntekt eller de som er sosi alt isolerte, personer med kroniske (langvarige) lidelser - for eksempel spiseforstyrrelser, som anorexia nervosa og bulimi, og.

Hvem er i faresonen for underernæring?

Kvinner, spedbarn, barn og ungdom er spesielt utsatt for underernæring. Optimalisering av ernæring tidlig i livet – inkludert de 1000 dagene fra unnfangelse til et barns andre bursdag – sikrer en best mulig start på livet, med langsiktige fordeler. Fattigdom forsterker risikoen for, og risikoen for, underernæring.

Hvem rammes ofte av underernæring?

Forekomst av underernæring

De sårbare gruppene inkluderer barn i utero og innen de første 5 leveårene, ungdom, gravide/ammende kvinner og eldre Fordi barn er helt avhengige av andre for sin ernæring, de er spesielt sårbare.

Hvilke grupper står i fare for å lide under underernæring, og hvorfor?

Underernæring er vanlig i Australia. De som er mest utsatt er eldre, de som har spiseforstyrrelser, personer med dårlig matlyst og personer med medisinske tilstander som kreft, HIV eller nyresvikt som betyr at de trenger mer næringsstoffer. … Folk som spiser mye mat eller er overvektige kan også ha underernæring.

Hva setter noen i fare for underernæring?

Fysiske og sosiale faktorer

å leve alene og være sosi alt isolert . har begrenset kunnskap om ernæring eller matlaging . alkohol- eller narkotikaavhengighet . lavinntekt eller fattigdom.

Anbefalt: